1383331.jpg

350 g tagliatellea (nauhamakaronia)
suolaa

jauhelihakastike:
400 g paistijauhelihaa (mausteeksi grillimaustetta, mustapippuria)
1 sipuli
1 iso porkkana
100 g juuriselleriä
1 prk tomaattimurskaa + 1 prk vettä
0,5 tuubia tomaattipyrettä
1 valkosipulin kynsi
suolaa ja sokeria, reilusti basilikaa ja oreganoa, ripaus mustapippuria
(chili explosion- maustesekoitusta)

juustokastike:
4 dl maitoa
3 rkl vehnäjauhoja
loraus öljyä
150 g emmentaljuustoraastetta
suolaa, valkopippuria, ripaus kanelia ja muskottipähkinää


Raasta porkkana ja juuriselleri ja pilko sipuli ja valkosipuli. Ruskista jauheliha ja sipuli, mausta. Lisää raasteet ja valkosipuli ja freesaa hetki. Lisää tomaattimurska ja pyre, sekä vesi ja mausta sokerilla, suolalla ja mustapippurilla.. Keitä hetki ja lisää yrtit, anna kiehua hiljakseen noin 10 min. Keitä nauhamakaroni lähes kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Valmista juustokastike. Vatkaa vehnäjauhot kylmään maitoon ja lorauta sekaan öljyä. Kuumenna hiljakseen sekoittaen, kunnes sakenee ja kiehahtaa. Mausta ja anna kiehua hiljakseen 5 min. Lisää juustoraaste, jätä vähän päälle laitettavaksi. Laita tagliatellet voideltuun uunivuokaan, päälle jauhelihakastike ja viimeiseksi juustokastike. Ripottele päälle vielä juustoa. Paista uunissa 225 asteessa 20-30 min kunnes saa kauniin värin. (raastoin päälle vielä parmesania, mutta ei välttämätöntä)

Teen itse valkokastikkeen aina näin, sekoitan jauhot kylmään maitoon ja annan kuumeta hellalla. Olen aivan onneton tekemään peruskastikkeita, siis ruskeaa ja valkoista kastiketta, olen todennut että tämä on helpompi tapa, tulee aina sileää eikä pala pohjaan niin helposti :)