1813176.jpg

Tulipa kotitekoisen näköinen :) Tätä piirakkaa olen tehnyt ensimmäisen kerran noin 10 vuotta sitten. Ohjeen otin jostain lehdestä. Todella helppo ja nopea tehdä, tosin paistaminen vie aikaa. Tämä on tosi hyvää myös kylmänä ja voi hyvin tarjota seuraavanakin päivänä. Makeutta voi säädellä täytteen sokerin määrällä, itse en tykkää ihan äklömakeasta.

Pohja:
200 g voita
1,5 dl sokeria
1 muna
4 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta

Täyte:
1 prk maitorahkaa (250 g)
2 dl kuohukermaa
3 munaa
1,5 dl sokeria
1-2 tl vanilja- tai vanilliinisokeria
1,5 rkl perunajauhoja tai maizenaa
2-3 omenaa
kanelia ja sokeria

Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. (itse laitan koko vuokaan laiskuuttani ja reunoista tulee aina epämääräisen näköiset) Voitele vuoan reunat. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna vatkaten. Sekoita joukkoon nopeasti kuivat aineet ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Leikkaa omenat viipaleiksi. Sekoita täytteen aineet hyvin ja kaada pohjan päälle, asettele päälle omenat ja ripottele päälle kanelia ja sokeria. Paista 175 asteessa alimmalla tasolla 1 tunti. Jos pinta tummuu liikaa, laita päälle leivinpaperi.

Anna jäähtyä ja tarjoa :)