1948512.jpg

Tulipa aivan ihanan pehmeää ja kiiltävää valkokastiketta, kun laitoin osan kermaa. Tämä on minusta helpoin tapa tehdä valkokastiketta, tulee aina sileää ja kaunista kastiketta. Eikä kastike välttämättä rasvaakaan kaipaa.

1 iso lohifilee
2 dl tuoreita yrttejä silputtuna
0,5 dl oliiviöljyä
suolaa, sitruunapippuria

kastike:
1,4 dl kuohukermaa
2,5 dl maitoa
3 rkl vehnäjauhoja
suolaa, valkopippuria
3 keitettyä munaa
(nokare voita)

Sekoita silputut yrtit ja öljy. Mausta filee suolalla ja pippurilla ja levitä yrttiseos kalan päälle. Paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Vatkaa vehnäjauhot kylmään kerma-maitoseokseen (lisää voi) ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Anna kiehahtaa (varo polttamasta pohjaan!) ja mausta suolalla ja valkopippurilla. Lisää joukkoon pilkotut munat ja kuumenna. Tarjoa kalan ja keitettyjen perunoiden kanssa.