2156643.jpg

Otin ohjeen syksyllä Kodin kuvalehdestä ja ajattelin että pakko kokeilla, oliiviöljy kakussa kuulosti hauskalta. Tämä italialais-tyyppinen mehevän mausteinen kakku pääsi heti suosikkilistalleni ja tätä meillä tehdään myös Jouluna! Reunat tuntuivat kovilta kun kakku oli jäähtynyt, mutta yllätyksekseni kakku oli todella mehevää, ei yhtään kuivaa eikä kovaa. Suosittelen kokeilemaan!

1,5 dl oliiviöljyä
3 dl sokeria
3 munaa
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
0,5 tl suolaa
1 tl jauhettua inkivääriä
1 dl mantelirouhetta (käytin hasselpähkinärouhetta)
2 omenaa raastettuna

Kuorrutus:
50 g sulatettua voita
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
4,5 dl tomusokeria

Sekoita kuivat aineet ja mantelirouhe keskenään ja raasta omenat. Vatkaa oliiviöljy ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Sekoita kuivat aineet ja omenaraaste taikinaan ja kaada 2 litran voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan. Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa 1 tunti tai kunnes kakku on kypsä ja irtoaa vuoan reunoista. (alkuperäisessä ohjeessa 1 h 20 min, meillä riitti tunti) Anna hetki jäähtyä ja irrota kakku. Valmista kuorrutus sekoittamalla voihin tuorejuusto ja sokerit. Sekoita tasaiseksi. Halkaise kakku puoliksi ja levitä puolet täytteestä väliin, laita kansi päälle ja levitä loppu kakun päälle. Ripottele päälle manteli (tai pähkinä) rouhetta

Aluksi tuntui että täytettä on aika vähän koska ei riittänyt reunoille, mutta makeutta oli juuri sopivasti, enemmän olisi ollut jo liikaa. Kakku säilyy hyvin kylmässä ja maku vaan paranee muutaman päivän jälkeen. Itse tarjoilin teko-päivänä ja hyvää oli niinkin!