Miksi kuorrute ei koskaan valu kauniisti....:) Koska siitä tuli taas liian paksua, kun näppituntumalla tekee...näitä maustekakkuja on tullut paistettua jo monta viime viikkoina. Sukulaiset eivät ole saaneet joulukukkaa vuosiin vaan yleensä leivon jotain. Viime vuonna tein pikkuleipiä, tänä vuonna ajattelin päästä helpommalla.

2156532.jpg

Tämä ohje sopii 1 litran kakkuvuoalle. Pieni vuoka on minusta oikein sopivan kokoinen lahja-kakulle.

1 muna
1 dl sokeria
1 dl vahvaa jäähtynyttä kahvia
1 dl siirappia
1 dl sulatettua voita
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
1 tl neilikkaa
1 tl inkivääriä
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 dl rusinoita

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota 1 litran rengaskakku-vuoka. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi. Lisää kahvi, rasva ja siirappi. Sekoita sekaan kuivat aineet ja lopuksi rusinat. Paista 175 asteessa 45 minuuttia tai kunnes kakku irtoaa vuoan reunoista ja on kypsä. Meidän uunissa tämä kakku paistuu sopivaksi 42 minuutissa.

Kahvinmakuinen kuorrutus:
1,5 rkl kuumaa vettä, 1 tl pikakahvijauhetta, 1 vaniljasokeria, n. 2,5 dl tomusokeria

2156536.jpg