Näistä kuppikakuista tulee matalia; mehevämpiä ja tiiviimpiä kuin muffinsseista. Matalammat kakut on myös helpompi kuorruttaa. Kuorrutuksen voi myös pursottaa, mutta pidän itse tällaisesta rosoisemmasta ulkonäöstä :)

12 kpl

125 g voita
2 dl sokeria
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja
3 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
80 g valkosuklaata hienoksi rouheeksi rouhittuna

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen sekaan vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vuorotellen maidon kanssa vaahtoon kahdessa erässä. Sekoita varovasti, älä vatkaa. Lisää lopuksi valkosuklaarouhe käännellen. Laita muffinsivuoat muffinssipellille (jos et omista peltiä, käytä esim. kahta vuokaa päällekkäin jotta eivät leviä uunissa). Jaa taikina vuokiin ja paista 175 asteessa 18-20 minuuttia. Jäähdytä.



Kuorrutus:

200 g maustamatonta tuorejuustoa
50 g pehmeää voita
1 tl vaniljasokeria
6-7 dl tomusokeria
kaakaojauhetta
pastavärejä

Sekoita pehmeä voi ja tuorejuusto keskenään ja lisää vaniljasokeri. Sekoita massaan tomusokeria lusikalla reilusti vatkaten, kunnes saat kuorrutuksesta aavistuksen kuohkeaa. Jaa kuorrutus neljään astiaan. Mausta yksi kuorrutus kaakaojauheella ja loput pastaväreillä. Voit lisätä kuorrutuksiin makua, esim. keltaiseen voi lisätä sitruunankuoriraastetta, siniseen piparminttuaromia jne.

Levitä jokaisen kuppikakun päälle reilusti kuorrutusta ja koristelee nonpareilla tai kakunkoristella. Tässä olen käyttänyt vaaleanpunaisiin Lidl:in mansikkavalkosuklaata, ruskeisiin Meiran suklaapapuja ja keltaisiin sekä vihreisiin Meiran kakunkoristeita.